Skip to main content

Οχήματα


LM 72007

Ειδικά σήματα οχημάτων RAF & RN

Το σετ αυτό περιέχει ειδικά σήματα γενικής χρήσης για διάφορα οχήματα της RAF και ορισμένα συγκεκριμένα οχήματα του βρετανικού βασιλικού ναυτικού που χρησιμοποιήθηκαν κατά τον Β'ΠΠ. Επίσης παρέχει εναλλακτικά, πρόσθετα ή καλύτερα σήματα για οχήματα που περιλαμβάνονται σε δημοφιλή κιτ της Airfix όπως τα "RAF Refuelling Set", "RAF Recovery Set" και το "Bedford QL".

Στις δωρεάν οδηγίες περιλαμβάνονται αρκετά σήματα όπως αριθμοί κυκλοφορίας και σήματα σε πινακίδες, τα οποία μπορούν να εκτυπωθούν σε οικιακό εκτυπωτή. Αυτά βέβαια είναι δωρεάν για όλους. Το μόνο που χρειάζεται είναι να κατεβάσετε τις οδηγίες!

Σχετικά με τα σήματα συγκεκριμένων οχημάτων RAF και RN, δεν παρέχονται όλα τα σήματα που υπήρχαν στα οχήματα. Σήματα όπως το εθνόσημο της RAF ή τα συμμαχικά αστέρια μπορεί να παρέχονται με το ίδιο το κιτ, όπως συμβαίνει με τα σετ της RAF της Airfix, ή να υπάρχουν σε καρτέλες από άλλους κατασκευαστές.

Πολλοί από τους τύπους οχημάτων στους οποίους μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα σήματα αυτά είναι διαθέσιμοι από διάφορους μικρούς κατασκευαστές. Τέτοια είναι τα μεταλλικά κιτ της MMS, και τα κιτ ρητίνης της Milicast, Convoy models και άλλων.

Τιμή 5,00€

LM 72009

Άρματα M48, M48A3, M48A5 & M48A5 MOLF και άρμα περισυλλογής M88A1 σε ελληνική και κυπριακή υπηρεσία, άρματα M60A1 & M60A3  και Oshkosh HEMTT σε ελληνική υπηρεσία

Το σετ περιέχει σήματα για 30 διαφορετικά άρματα. Αυτά καλύπτουν τα άρματα M48, M48A3, M48A5 & M48A5 MOLF καθώς και ένα άρμα εκπαίδευσης οδηγών (δασκάλα) M48A3 και ένα άρμα M48A3 MOLF, το οποίο χρησιμοποιείται για την οικονομικότερη εκπαίδευση των πληρωμάτων των MOLF χρησιμοποιώντας το πυροβόλο 90mm. Συμπεριλαμβάνονται σήματα για το άρμα περισυλλογής M88A1 και M88A1G. Το δεύτερο είναι πρώην γερμανικό όχημα με πολλά ιδιαίτερα, γερμανικά χαρακτηριστικά. Το M48A5 MOLF είναι αποκλειστικά ελληνικός τύπος του γνωστού άρματος Patton. Επίσης άρματα M60A1 και M60A3 σε υπηρεσία με τον Ελληνικό Στρατό. Οι παραλλαγές τους ποικίλουν από ένα μονόχρωμο πράσινο CARC, σε δύο τύπους τετράχρωμης παραλλαγής τύπου MERDC. Ο ένας τύπος είναι η αρχική, μάλλον φθαρμένη, αμερικανική παραλλαγή με μερικά μπαλώματα με ελληνικά χρώματα στα σημεία όπου σβήστηκαν τα αμερικανικά διακριτικά και η άλλη είναι η ελληνική παραλλαγή MERDC. Τα ελληνικά χρώματα έχουν ελαφρά διαφορετική απόχρωση από τα αμερικάνικα. Τέλος υπάρχουν σήματα για 6 διαφορετικά Μ985 HEMTT του Ελληνικού Στρατού. Το όχημα αυτό εξωτερικά διαφέρει σε μικρολεπτομέρειες από το Μ977. Τα προειδοποιητικά υπάρχουν στα αγγλικά και στα ελληνικά. Οι επιγραφές και τα προειδοποιητικά του Μ985/M977 στα αγγλικά είναι κατάλληλα και για αμερικάνικά οχήματα.

Τιμή 5,00€